Cultuur071, uitzending 25-09-2021: Atelier Ben van Kempen, Sijthoff, De Generator & de Pieterskerk 900 jaar

Stichting Atelier Ben van Kempen presenteert een selectie uit het omvangrijke nagelaten werk van de Leidse beeldend kunstenaar Ben van Kempen. De Stichting is in 2021 opgericht met als doelstelling het nagelaten werk dat Ben van Kempen gedurende zijn artistieke leven heeft gemaakt in een (digitale) oeuvre-catalogus voor het publiek toegankelijk te houden. In zijn atelier is werk uit verschillende creatieve perioden te zien. Jaap Metzlar en Anita ‘t Sas zijn de oprichters van de Stichting en vandaag te gast bij ons.

https://atelierbenvankempen.nl/


Joque Mulder in gesprek met Jaap Metzlar en Anita ’t Sas.

Cultuurzaal Sijthoff in de Doezastraat heeft het komende seizoen een prachtige programmering. klassieke concerten, theater, interessante lezingen, leuke workshops staan de komende maanden gepland. Bernard Schut een van de programmamakers vertelt er alles over.

https://www.sijthoff-leiden.nl/


Jos Nijhof in gesprek met Bernard Schut over cultuurzaal Sijthoff.

Theater de Generator start dit najaar het nieuwe theaterseizoen met een gedurfde en geëngageerd programmering. Met voorstellingen die zowel het hart beroeren als de vinger op de zere plek leggen. Zo start op 10 september de maandelijkse storytelling avond weer, Tell Me More, deze keer met een wandeling door Leiden. Ook doet De Generator mee aan de Kunstroute Leiden met op de coronatijd geïnspireerde dansvoorstelling Under The Skin en de performance Mirr-Or-Age over de intensiteit van het schoonheidsideaal. Ioana Tudor en Fayola Antonius lichten het programma toe.

https://www.theaterdegenerator.nl/


Jos Nijhof in gesprek met Ioana Tudor en Fayola Antonius over theater De Generator.

De Pieterskerk is de grote monumentale hoofdkerk van Leiden en bestaat 900 jaar! In de bijbel staat te lezen dat Sint-Pieter de sleutels van de hemel kreeg van Jezus. Aan de patroonheilige van de kerk dankt Leiden dan ook haar stadswapen en de bijnaam Sleutelstad. In de Pieterskerk worden geen kerkdiensten meer gehouden. Het gebouw is tegenwoordig voor de stad een belangrijke toeristische trekpleister. Directeur van de Pieterskerk Frieke Hurkmans legt met groot enthousiasme uit wat de toekomstplannen zijn van de kerk.

www.pieterskerk.com


Joque Mulder in gesprek met Frieke Hurkmans over de Pieterskerk.

Cultuur Leiden #cultuur071 Cultuur leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×