Tijdens Leidens Ontzet staat er elk jaar een grote kermis in de stad. (Archieffoto: Sleutelstad).

Leidens Ontzet geen vrije dag meer op Hogeschool Leiden

De Hogeschool Leiden geeft studenten vanaf dit jaar geen vrij meer om Leidens Ontzet te vieren. Dat komt doordat de school de afgelopen jaren flink is gegroeid en uit een peiling van de Ondernemingsraad bleek dat een nipte meerderheid van de medewerkers zo’n vrije dag niet nodig vindt. Aanstaande 4 oktober gaan alle lessen daarom gewoon door.

Het besluit van de Hogeschool Leiden is op z’n minst opvallend te noemen, aangezien al het andere onderwijs in de stad tijdens Leidens Ontzet niet doorgaat. Dat geldt zowel voor al het basis- als middelbaar onderwijs, het mboRijnland als de Universiteit Leiden. Ook de Hogeschool Leiden gaf studenten de afgelopen jaren vrijaf voor het Leidse volksfeest, waardoor docenten ook de mogelijkheid hadden om een vrije dag op te nemen.

Vergissing
Uit de jaarplanning voor dit studiejaar bleek echter dat Leidens Ontzet (dat dit jaar op maandag 4 oktober wordt gevierd omdat 3 oktober op een zondag valt) geen vrije dag meer is. Voor sommige medewerkers die in de Leidse regio wonen levert dat een lastige situatie op, aangezien hun kinderen wel een vrije dag hebben. Het leek er daarom voor sommige medewerkers op dat er een vergissing was gemaakt in de planning.

Een woordvoerder van de hogeschool laat echter weten dat daar bewust voor is gekozen. De afdeling die de roosters maakt kwam in de knel met het aantal verplichte lesdagen per jaar en uit een peiling van de Ondernemingsraad bleek dat ‘een nipte meerderheid’ van de medewerkers de vrije dag niet nodig vindt. Naar aanleiding daarvan is besloten om Leidens Ontzet te schrappen als roostervrije dag.

Leiden Onderwijs Hogeschool Leidens Ontzet


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×