In het Van der Werfpark werd de Hogeschool Leiden opgeroepen om 3 oktober als vrije dag in ere te herstellen. (Foto: Reanne van Kleef).

Oproep aan Hogeschool Leiden: Vier Leidens Ontzet weer met vrije dag!

De beslissing van de Hogeschool Leiden om de studenten op 3 oktober geen vrije dag meer te geven valt slecht in de stad. Vorige week meldde Sleutelstad het besluit dat de hogeschool nam na een peiling onder de personeelsleden. Een nipte meerderheid vond een vrije dag niet langer nodig. Vanmorgen werd er in het Van der Werfpark tijdens de toespraken rond de koraalzang uitgebreid stilgestaan bij het onwelgevallige besluit.

“Maar”, zo meldde burgemeester Lenferink: “De Hogeschool Leiden heeft met Angelien Sanderman net een nieuwe voorzitter van het College van Bestuur.” Sanderman trad op 1 september aan en is wellicht nog niet helemaal ingevoerd in de Leidse tradities. “Ik denk dat we het de hogeschool gewoon heel lief moeten vragen”,  vond Lenferink die vervolgens een muzikale half gezongen oproep deed om de studenten voortaan weer vrij te geven op 3 oktober.

Die oproep werd klassikaal, zin voor zin door Lenferink voorgedragen en vervolgens door alle koraalzangers herhaald. Het kan niet anders of die oproep heeft de Zernikedreef bereikt.

Cultuur Leiden Onderwijs Hogeschool Leidens Ontzet Leidens Ontzet 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×