Medewerkers van het LUMC staken vandaag voor het ziekenhuis. (Foto: Omroep West).

Medewerkers LUMC volgende maand opnieuw in staking

Medewerkers van de academische ziekenhuizen, waaronder het LUMC in Leiden, gaan dinsdag 26 oktober opnieuw staken. Dat laat een woordvoerder van FNV Zorg weten aan mediapartner Omroep West. Op die dag worden net als vandaag alle niet-spoedeisende operaties en behandelingen uitgesteld.

“Het gaat om de tweede stakingsdag. Er worden dan weer zondagsdiensten gedraaid”, aldus de woordvoerder. Dat betekent dat alle planbare zorg vervalt en alleen spoedeisende hulp beschikbaar is.

Ook vandaag staken zorgmedewerkers van zeven academische ziekenhuizen. Volgens de zorgbond gaat het om duizenden medewerkers en de grootste staking ooit door medewerkers van universitair medische centra. De stakers eisen onder meer loonsverhogingen en maatregelen tegen de hoge werkdruk.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×