Raadslid Sander van Diepen (D66) overhandigd zijn plan aan wethouder Fleur Spijker (Foto: PR).

Plan voor tweede ring groen om de stad voorgesteld: het Geuzenpark

Naast het Singelpark moet er in Leiden ook een Geuzenpark komen. Sander van Diepen (D66) lanceerde gisteren tijdens de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling zijn idee voor een tweede groene ring om de stad. De ring moet komen te liggen langs de plekken waar tijdens het beleg van Leiden de schansen lagen. Vandaar de naam Geuzenpark.

In de vergadering werd de omgevingsvisie Leiden 2040 behandeld, een invloedrijk beleidsstuk met vergaande gevolgen voor de stedelijke ontwikkelingen in de stad. Van Diepen: ‘Groen versterken, Verbondenheid met elkaar, historie koesteren. Dit kan allemaal terugkomen in een nieuw groene route, die recreatie, natuur, sport en ander groen met elkaar verbindt.’ Voor de naam van het park werd hij geïnspireerd door Leidens Ontzet dat weer voor de deur staat. Het idee is om zo de Leidse historie te verbinden aan het nieuwe groen.

Het Geuzenpark verbindt onder andere het Roomburgerpark, Cronesteijn, de groenstrook langs de Korte Vliet, de Leidse Hout en de volkstuinen van Ons Buiten met elkaar.

De ring die het park volgens het plan gaat maken in het groen.

Leiden Maatschappij Politiek nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×