Veel kleine maniertjes om beweging in Zoeterwoude te brengen

Zoeterwoude krijgt een Leefstijl-akkoord. Dat klinkt misschien een beetje vaag, maar dat is het niet verzekeren burgemeester en portefeuillehouder gezondheid Fred van Trigt en sportadviseur Jorrit Smit in een interview met Sleutelstad.

In zo’n leefstijl-akkoord staat alles centraal wat bijdraagt aan een gezond leven in Zoeterwoude. Dus sport, voeding, vriendschappen, financiĆ«n, werk etcetera, somt Van Trigt op. En dat kan een groot effect op mensen hebben want je gezondheid bepaal je voor tachtig procent zelf. “Slechts twintig procent komt voort uit je genen.”

Luister hier het volledige interview af.

In Zoeterwoude, vervolgt Van Trigt, “proberen we met allerlei mensen en organisaties een netwerk op te zetten dat bijdraagt aan een gezond leven”. Dat is begonnen met een sportakkoord, vult sportadviseur aan. “Maar nu doet ook het onderwijs mee en de huisartsen. Binnenkort heb ik een gesprek met een kinderdiĆ«tist. En ook de lokale supermarkt kan zijn steentje bijdragen en het bedrijfsleven. Want hoe langer je erover nadenkt hoe meer manieren er zijn om een klein beetje bij te dragen. En veel kleine maniertjes maken een hele grote beweging.”

Overigens staat het er met de gezondheid van Zoeterwoudenaren best goed voor weet Van Trigt. “Uit de laatste peiling van de GGD blijkt dat Zoeterwoude het beste kindje van de klas is. Maar op je lauweren rusten is niet goed. Want als het keert ben je te laat. We willen dit volhouden en verder verbeteren.”

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×