(Foto: Gerry van Bakel).

Reuzenrad dit weekend gewoon open, eigenaar rijdt naar Oostenrijk voor extra gondels

Het reuzenrad van de 3-oktober kermis gaat dit weekend gewoon open. Dat laat eigenaar Martin Hendriks weten. Hij gaat zo snel mogelijk naar Oostenrijk om nieuwe gondels te halen. Donderdagmiddag botste een vrachtwagen met daarop gondels voor het reuzenrad tegen het spoorviaduct op de Lammenschansweg.

Een deel van de gondels van het reuzenrad is ernstig beschadigd en dus niet meer te gebruiken voor het reuzenrad. Er zijn vervangende karretjes, maar die zouden helemaal in Oostenrijk staan. Tijd om Sleutelstad te woord te staan had de eigenaar niet, maar voordat hij de vrachtwagen instapte riep hij nog: ‘Ik rijd naar Oostenrijk.’

(Artikel gaat door onder de foto)

Het gaat om het reuzenrad Sky Vision van Hendrik-Hinzen. Deze zou kunnen draaien met 36 gondels, is 50 meter hoog en biedt plek aan 216 mensen.

Afgesloten
De ravage donderdagmiddag bij de spoorbrug was groot en trok veel bekijks. Verspreid over de weg lagen stukken glas van de bakjes en de Lammenschansweg was tijdelijk afgesloten voor verkeer. Waardoor de vrachtwagen te hoog bleek voor het spoorviaduct is nog niet bekend. Volgens omstanders waren twee andere vrachtwagens met gondels van het reuzenrad er eerder al onderdoor gereden.

Het ongeval heeft ook gevolgen voor het spoor. Tussen Leiden Lammenschans en Leiden Centraal rijden geen treinen door het beschadigde spoorviaduct. De storing duurt volgens de NS tot 17.15. In plaats van treinen rijden er bussen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×