Seniorenvoorstelling 3 oktober viering (Foto's: Emile van Aelst, video: Robbert Beurse en Yoni Heijmans).

Stadsgehoorzaal bruist en swingt tijdens Seniorenvoorstelling

In een goed gevulde Stadsgehoorzaal vond zaterdagmiddag 2 oktober de Seniorenvoorstelling plaats. De optredens van De Slechte Band, Samantha Steenwijk en Back to Waterloo werden enthousiast ontvangen door het publiek.

De middag werd gepresenteerd door Bettina van Klaveren, voorzitter commissie evenementen van de 3 October Vereeniging. Voordat het muzikale deel begon, vroeg zij aandacht voor het afscheid van Hans Ladan, commissaris van de vereniging. Hierbij werd hij op het podium gevraagd, waar hij een presentje en een mooie bos bloemen aangeboden kreeg.

Na het zingen van het Leids Volkslied betrad De Slechte Band het podium. Als vanouds wisten zij het enthousiasme van het publiek te winnen met hun herkenbare liedjes. Krakers als ‘Kom, kom, wie gaat er mee?’, ‘Mexico’ en ‘Het is weer 3 oktober’ passeerden de revue.

Na dit optreden was het de beurt aan niemand minder dan Samantha Steenwijk. Het inmiddels opgewarmde publiek reageerde meteen enthousiast op haar Spaanse medley. De echte meezingers uit het publiek kreeg ze bij het vertolken van Nederlandstalige songfestivalliedjes, waarbij klassieker als ‘De troubadour’, ‘De Mallemolen’ en ‘Ding-a -Dong’ uit volle borst meegezongen werden. Bij de klanken van ‘Leef’ gingen de voetjes van de vloer en werd er op verschillende plekken gedanst.

Het duo ‘Back to Waterloo’ vormde de afsluiter van de middag met Abba-covers. Op ludieke wijze zongen de twee zangeressen de bekendste hits als ‘Mamma Mia’, ‘Take a chance on me’ en ‘Dancing Queen’, die door de meeste mensen spontaan werden meegezongen en gedanst.

Cultuur Leiden Leidens Ontzet 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×