Taptoe maakt Lint van licht door regenachtig Leiden

De Taptoe der Verenigingen trok zaterdagavond als vanouds door het centrum. Na het wachten op de Kaasmarkt, waarover uiteraard diverse opmerkingen kwamen van de jeugdige deelnemers, trok de Taptoe met zoveel mogelijk verlichte objecten door de stad. Aan het einde werden de kransen gelegd bij het standbeeld van burgemeester Van der Werf en nam het bestuur van de 3 October Vereeniging het defilé af bij het monument van Jan van Hout.

Tijdens de Taptoe op 2 oktober worden alle sport-, cultuur- en studentenverenigingen aangemoedigd om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Langs de kant van de route, die via de Haarlemmerstraat en Breestraat door het centrum loopt, staan ouders, grootouders en vrienden te wachten op ‘hun’ vereniging. Zaterdagavond was dat wel in de stromende regen, maar dat mocht de pret niet drukken. “We zijn toch niet van suiker gemaakt?”

Gewapend met poncho’s, paraplu’s en een goede jas lieten de tientallen verenigingen die Leiden rijk is zien wat ze in hun mars hebben. Anders dan eerder gedacht was er geen alternatieve route en hoefde ook niet een coronatoegangsbewijs te laten zien. Langs de route had dat sentiment de overhand: “We mogen weer!” En die opmerking tekent de sfeer tijdens de viering van Leidens Ontzet dit jaar.

Bekijk hieronder de volledige registratie

De stream werd verzorgd door de 3 October Vereeniging.

Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×