Verdachten aangehouden voor handel in valse tickets Leidens Ontzet Festival

Twee mensen zijn opgepakt op verdenking van handelen in valse tickets voor het Leidens Ontzet festival, dat zaterdag voor het eerst wordt gehouden in Park Matilo. Via Snapchat en Instagram kwam de organisator erachter dat er valse kaarten in omloop waren, waarna hij melding maakte bij de politie.

Het onderzoek leidde tot twee verdachten, een 19-jarige Zoeterwoudse en een 20-jarige Leidenaar. Het tweetal is vrijdagochtend aangehouden en zit vast voor verhoor. Wanneer bezoekers kaarten hebben gekocht via Snapchat of Instagram, is de kans aanwezig dat dit om valse kaarten gaat.

Bij de toegangscontrole zal zaterdag streng gecontroleerd worden op de echtheid van kaarten, waarschuwt de organisatie. “Wij kunnen mensen met een ongeldig kaartje vanwege de capaciteit echt niet binnen laten,” zegt organisator Bas van Dijck uit Oegstgeest tegen mediapartner Omroep West. Volgens hem kunnen mensen die een kaartje hebben checken of ‘ie echt is door de barcode te scannen. “Als je dan wordt doorgelinkt naar de website van Chipta, dan is het goed.”

Laag
Van Dijck is blij dat er nu verdachten zijn aangehouden voor het in omloop brengen van de valse tickets. “Het is heel vervelend dat dit is gebeurd. Ze maken misbruik van het feit dat de kaarten erg gewild zijn. We waren heel snel uitverkocht. Iedereen die achter het net vist, is gevoelig voor valse kaarten. Als je vrienden wel een kaartje hebben en jij niet, dan doe je er alles aan om er toch een te krijgen.”

“Die mensen die een vals ticket hebben gekocht, krijgen dan een dubbele domper”, vervolgt de organisator. “Je kunt alsnog niet naar binnen en je hebt ook nog eens geld betaald. Dat daar misbruik van wordt gemaakt, vind ik heel laag.”

Barry Badpak
Op het festival mogen zo’n 7500 bezoekers komen van 15 t/m 28 jaar oud. Het feest wordt buiten de binnenstad gehouden om de grote drukte in de binnenstad te verminderen. Het is het eerste jaar dat het festival wordt gehouden.

Artiesten als Ronnie Flex, Emma Heesters, Kris Kross Amsterdam en Barry Badpak treden op. Het festival start om 15.00 uur en mag door tot 1.00 uur.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×