Peter Labrujère, één van de hoofdrolspelers in de serie. (Foto: Pepijn van Wezenberg).

Zondag tweede aflevering Typisch Leiden

In Typisch Leiden maken we kennis met de bewoners van Leiden. Wie zijn de mensen die in de ‘Sleutelstad’ wonen en hoe ziet hun leven eruit? Op die vragen zoekt BNNVARA het antwoord in de twaalfdelige documentaire Typisch Leiden.

In de tweede aflevering (zondag om 11.30 uur) krijgen we een kijkje in het leven van de Italiaanse Alessandra en Luca die zeven jaar geleden in Leiden zijn komen wonen. Ze zijn beiden universitair hoofddocent Natuurkunde aan de universiteit van Leiden. Ze zitten dus in het spitsuur van thuisonderwijs. Lotte is de nestrix, de huisoudste van het Minerva-huis waar Emel schoonmaakt. Ze organiseert een zwemrace voor een goed doel in de Leidse grachten. Emel zet thuis een kast in elkaar met haar man Richard. Ze hadden eerder een eigen bistro, maar moesten deze noodgedwongen verkopen. Peter Labrujère is een bekende Leidenaar. Hij is te herkennen aan zijn lange vlechtjes en klompen in zijn baard. Peter was ziek en moet een stapje terug doen.

Typisch Leiden is drie maanden lang te zien op sleutelstad.nl/tv en via Ziggo kanaal 46 en KPN kanaal 1421. Elke aflevering wordt een week lang dagelijks op verschillende uitzendtijden herhaald.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×