Wim de Ru tijdens de Koraalzang in het Van der Werfpark. (Foto: Laura Bertola).

Voorzitter 3 October Vereeniging: 'Volgend jaar weer Koraalzang met Wim de Ru'

Het besluit van Wim de Ru om dit jaar te bedanken voor de rol van dirigent tijdens de Koraalzang betekent niet dat hij er nooit meer bij zal zijn. Direct na de viering van Leidens Ontzet heeft de organiserende 3 October Vereeniging laten weten dat ze De Ru er volgend jaar graag weer bij willen hebben.

“Als het aan ons ligt is Wim de Ru volgend jaar terug”, zei voorzitter Rik Kamps in het programma Nieuws071. De vereniging liet De Ru dit jaar vervangen door Martin van de Brugge. “Hij deed het heel goed, maar het was een eenmalige invalbeurt”, vindt Kamps. De voorzitter van de 3 October Vereeniging gaat er vanuit dat de coronamaatregelen volgend jaar oktober minder streng zijn dan nu en dat De Ru dan weer zelf zal dirigeren.


Rik Kamps blikt terug op Leidens Ontzet 2021 in Nieuws071.

De Ru zegde af omdat hij zich niet kan vinden in de coronaregels die dit jaar golden tijdens de viering van Leidens Ontzet. Een moeilijk besluit voor De Ru die 25 jaar lang de Koraalzang dirigeerde. “Ik weet dat mijn beslissing een risico is, maar het gaat me echt te ver dat dezelfde regels in de buitenlucht gelden als binnen. Ik hoop vurig dat ik er volgend jaar, zonder beperkingen, weer bij mag zijn”, zei De Ru nadat hij zijn besluit had genomen.

De 3 October Vereeniging denkt er dus hetzelfde over als de vaste dirigent en gaat er vanuit dat De Ru volgend jaar de Koraalzang weer leidt.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×