Een van de studentenfeestjes deze zomer.

DUWO waarschuwt studenten Klikspaanweg opnieuw en dreigt met straffen

Studentenhuisvester DUWO tikt de bewoners van de studentenflats aan de Klikspaanweg opnieuw op de vingers. De overlast van de afgelopen maanden houdt aan en veel buurtbewoners zijn het zat. Als het niet stopt, dan dreigt DUWO met het sluiten van de balkondeuren en het intrekken van het hospiteerrecht.

Op het grasveld tussen de studentenflats is de afgelopen zomermaanden regelmatig tot laat geborreld met harde muziek. Daarnaast was het een populaire plek voor activiteiten van studenten die door de corona-maatregelen alleen buiten konden worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld kennismakingsactiviteiten van verschillende studentenverenigingen. De politie kreeg gemiddeld elke week wel een melding en ook zijn de klachten bij DUWO bekend.

Kwaden
DUWO deed al eerder een oproep tegen de overlast, maar stuurt nu weer een email rond naar de bewoners. ‘Sinds de 2e lockdown is het aantal meldingen in studentencomplexen in studentensteden enorm toegenomen. Zo ook op de Klikspaanweg. Buurtbewoners maar ook veel bewoners binnen de campus zijn de overlast beu en willen maatregelen om de overlast te stoppen’, schrijven ze. ‘We moeten er toch niet aan denken dat door aanhoudende overlast het wooncomplex moet sluiten van de gemeente.’

De studentbeheerder laat weten te gaan optreden tegen de overlast. ‘Bij meerdere overlastmeldingen sluit de balkondeur van de afdeling die overlast geeft. Houden de meldingen aan dan kan het hospiteerrecht ingetrokken worden. Helaas lijden de goeden hier onder de kwaden.’

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×