Cultuur071, uitzending 09-10-2021: de cultuurmakelaar, Stad in Steentjes, muziek van Rosa Falkenburg en Museum Voorschoten

Guido Marchena is een duizendpoot in de culturele sector. Hij dirigeert, presenteert, musiceert en zingt, en zo nog het een en ander. Inmiddels is hij meer dan een jaar directeur van Cultuurfonds Leiden, beter bekend als de cultuurmakelaar. Met name over die laatste functie, over wat er bereikt is en over wat er nog op stapel staat,  gaat hij deze zaterdagochtend met ons in gesprek.

www.cultuurfondsleiden.nl


Cor Klein in gesprek met cultuurmakelaar Guido Marchena.

Vice-voorzitter van de Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL) Jan-Jaap de Haan is samen met zijn zoontje Gabriël bij ons te gast om te vertellen over het succesvolle legoproject Stad in Steentjes. Kinderen van 6 tot 16 worden uitgedaagd om hun favoriete gebouw, gebeurtenis of voorwerp uit Leiden na te bouwen in lego.

www.oudleiden.nl/activiteiten/stadinsteentjes


Cor Klein in gesprek met Jan-Jaap de Haan en zijn zoontje Gabriël over Stad in Steentjes.

Singer-songwriter Rosa Falkenburg woont in Utrecht, maar is geboren en getogen in Leiden. Onlangs bracht ze een EP uit met zelfgeschreven, Nederlandstalige liedjes onder de titel En de bloesem waait weg. Ze vertelt over haar inspiraties en ambities en samen met gitarist Niels Wiltink laat ze een nummer van haar EP horen. Cultuur071 krijgt bovendien de eervolle primeur van een kersvers nummer.  Je vindt Rosa op Instagram, YouTube en andere media.


Jos Nijhof in gesprek met singer-songwriter Rosa Falkenburg.

Museum Voorschoten heeft tot het eind van 2021 een expositie onder de titel Het silhouet van Voorschoten, boven en onder de grond. Monique Leliefeld is de samenstelster van deze tentoonstelling en vertelt over de geliefde parels van Voorschoten, waarna Wim van den Eijkel haar verhaal aanvult met de geschiedenis zoals die naar voren komt in de vaste museumcollectie.

www.museumvoorschoten.nl


Jos Nijhof in gesprek met Monique Leliefeld en Wim van den Eijkel over Museum Voorschoten.

Advertentie

Cultuur Leiden #cultuur071 Cultuur leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×