Mishandelde RCL-scheidsrechter doet aangifte tegen belager VV Katwijk

De Leiderdorpse scheidsrechter die afgelopen zaterdag tijdens een voetbalwedstrijd werd geslagen door een speler van VV Katwijk gaat aangifte doen bij de politie. Dat laat de Leiderdorpse voetbalclub RCL desgevraagd weten. Ook de KNVB is een tuchtzaak gestart.

Afgelopen zaterdagmiddag liep een amateurwedstrijd tussen RCL en VV Katwijk compleet uit de hand toen de scheidsrechter een penalty toekende aan RCL. Spelers gingen met elkaar op de vuist. Toen de scheidsrechter het opstootje uit elkaar probeerde te trekken moest hij het ontgelden. Hij liep daarbij een hersenschudding en een bloedneus op. De wedstrijd werd gestaakt en bij de KNVB gemeld als ‘gestaakt door ernstig misdrijf’. De scheidsrechter is erg aangeslagen door het incident en gaf zaterdag aan niet meer te willen fluiten.

De KNVB start bij dit soort meldingen automatisch een tuchtzaak, meldt een woordvoerder. Het onderzoek moet uitwijzen wie de dader is. Vaak volgt schorsing. De ernst van het geweld bepaalt hoe lang. Dat varieert, aldus artikel 4.2 van de Handleiding tuchtzaken amateurvoetbal, tussen de 4 tot 60 maanden schorsing en bij zeer ernstige overtredingen, ontzetting uit het lidmaatschap.

Na aangifte bij de politie start ook de politie een onderzoek. Als dat leidt tot vervolging bepaalt de rechter welke straf de dader krijgt.

 

 

Leiderdorp Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×