Eibertjan van Blitterswijk is ook voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 lijsttrekker voor het CDA Leiden. (Foto: PR).

CDA Oegstgeest kiest Eibertjan van Blitterswijk als lijsttrekker

De leden van het CDA Oegstgeest hebben fractievoorzitter Eibertjan van Blitterswijk (35) gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Van Blitterswijk zit sinds 2011 in de gemeenteraad namens de christendemocraten. Bij de vorige verkiezingen voerde hij de lijst van het CDA Oegstgeest ook al.

Belangrijke punten voor de komende jaren zijn volgens de lijsttrekker in ieder geval dat er meer geïnvesteerd wordt in de openbare ruimte. “Die moet veiliger, groener en netter.” Ook wil hij dat er meters worden gemaakt bij de energietransitie. “Maar wel met voldoende oog voor de gevolgen voor onze inwoners.” Ook mag extra woningbouw volgens de CDA-voorman niet ten koste gaan van  voorzieningen en het groene en dorpse karakter.

Van Blitterswijk hoopt dat het CDA zich in Oegstgeest vooral zal kunnen profileren als lokale partij die met lokale mensen problemen in het wil aanpakken. Op die manier denkt hij ondanks de landelijke CDA-perikelen een mooie uitslag te kunnen halen. “Het is de komende maanden onze missie om dorpsgenoten wederom met veel energie van onze lokale plannen voor Oegstgeest te overtuigen.”

Looproutes
Het CDA Oegstgeest kwam dit voorjaar landelijk in het nieuws met een motie over de statushouders en andere spoedzoekers die binnenkort onderdak vinden in Oegstgeest. Door de gekozen bewoordingen in dat voorstel over een looproute van de toekomstige bewoners richting de De Kempenaerstraat leek het of de partij ervan uit ging dat deze groepen voor overlast zouden zorgen in de aanpalende wijk.

“Dat zorgde onbedoeld voor veel opschudding. We voelen het als onze diepe verantwoordelijkheid om deze mensen, vaak gevlucht voor oorlog, hier warm worden opgevangen én in harmonie een nieuw bestaan kunnen opbouwen. We zullen hen binnenkort hartelijk welkom heten”, zegt Van Blitterswijk nu, terugkijkend op alle ophef die zelfs tot vragen in de Tweede Kamer leidde.

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×