Gymsport Leiden 'supertrots' op Joppenszprijs en kijkt vooruit

Gymsport Leiden is ‘supertrots’ op de Joppenszprijs die de vereniging op 2 oktober won bij de taptoe. Dat vertelt Anicia Haasbroek, die zelf in de stromende regen meeliep. Voor haar vader, voorzitter Arthur Haasbroek, was het een mooie opsteker. “We hebben een zware coronatijd achter de rug, maar nu kunnen we vrijwel zonder beperkingen sporten.”

De stromende regen bij de taptoe mocht Anicia niet deren: “Het was jammer dat er wat minder publiek was. Wij hadden zelf poncho’s aan en het was hartstikke gezellig, dus voor mij maakte de regen niet zo uit.” Na wekenlang oefenen ging de speciale taptoedans heel goed. “De kinderen die meeliepen vonden het superleuk, en ikzelf ook”, vertelt Anicia. “Zelfs toen we terugliepen waren we nog aan het zingen en dansen. Het was supergezellig.”

Haasbroek senior kijkt met vertrouwen naar de toekomst. “In de coronatijd is ons ledental wat teruggelopen, maar dat herstelt zich gelukkig weer. We zijn gaan samenwerken met circusvereniging Miloco, dat willen we in de toekomst blijven doen.” Het clubhuis van de vereniging zit nu nog in de 3 Octoberhal, maar die staat op de planning om gesloopt te worden. “Ik heb begrepen dat die sloop nog niet helemaal zeker is, maar voor de zekerheid gaan we op verschillende paarden wedden.” Een mogelijk alternatief is een nieuw te bouwen sporthal in de Oppenheimerstraat.

Schoonspringen
Gymsport Leiden is ook begonnen met het aanbieden van lessen in het zwembad. “Zelf ben ik in de jaren ’90 schoonspringer geweest”, vertelt Arthur. “We zijn nu weer begonnen met ‘gymnastic diving’, maar er kan veel meer in het zwembad.” Hij hoopt binnenkort ook synchroonzwemmen aan te bieden. “Maar we willen ook graag een ‘Russian Swing’, een soort schommel waar je vanaf kan springen in het water.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×