(Foto: PR).

Volt doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Leiden

Politieke partij Volt heeft besloten in Leiden toch niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. De partij laat weten de kandidatenlijst niet op tijd rond te krijgen. De partij richt zich nu op de provinciale staten- en Eerste Kamerverkiezingen in 2023.

“Het aantal leden is het afgelopen jaar explosief gestegen, waarmee we een groot potentieel van goede volksvertegenwoordigers hebben aangeboord. We zijn een heel eind gekomen met het opstellen van een gewogen kandidatenlijst en een goed beleidsplan. Het heeft echter veel voeten in de aarde om alles op tijd in elkaar te laten passen en daarmee kiezen wij ervoor onze entree in de Leidse politiek nog een periode uit te stellen”, zo verklaart de Leidse afdeling van Volt.

Volgens de landelijke richtlijnen moet de helft van de kandidatenlijst uit mannen en de helft uit vrouwen bestaan. Eerder liet bestuurslid Marc Wennekes weten dat het een uitdaging was om geschikte vrouwen te vinden, omdat mannen meer interesse in politiek tonen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×