Zondag vierde aflevering Typisch Leiden

In Typisch Leiden maken we kennis met de bewoners van Leiden. Wie zijn de mensen die in de ‘Sleutelstad’ wonen en hoe ziet hun leven eruit? Op die vragen zoekt BNNVARA het antwoord in de twaalfdelige documentaire Typisch Leiden.

In de vierde aflevering van Typisch Leiden (zondag om 11.30 uur) is studente Yvonne te zien. Zij is in januari vanuit Barcelona in Leiden komen wonen voor een studie Biochemistry. Maar ze moet eerst tien dagen in quarantaine. Mama van de studenten Emel en Lotte drinken op dinsdag altijd samen koffie. Het blijft voor Emel moeilijk als er meiden het studentenhuis verlaten.

Sophia is beeldend kunstenares en schrijft gedichten. Op de muren in Leiden staan te weinig gedichten over vrouwen van kleur geschilderd, vindt zij. Jean Jacques had een horecabedrijf en ging tien jaar geleden failliet. Alles liep mis en hij raakte in een depressie. Gelukkig zocht hij hulp en heeft hij z’n leven weer op orde. Hij heeft het enorm naar zijn zin als fietsenmaker.

Typisch Leiden is drie maanden lang te zien op sleutelstad.nl/tv en via Ziggo kanaal 46 en KPN kanaal 1421. Elke aflevering wordt een week lang dagelijks op verschillende uitzendtijden herhaald. Kijk in de gids voor de uitzendtijden.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×