De Hooglandse Kerk. (Foto: Robbert Beurse).

Week van de Leidse Geschiedenis dit jaar weer fysiek

De Historische Vereniging Oud Leiden organiseert van zaterdag 30 oktober tot en met vrijdag 5 november de jaarlijkse Week van de Leidse Geschiedenis. Vorig jaar moesten vrijwel alle activiteiten vanwege de coronabeperkingen worden geannuleerd, dit jaar lijkt alles door te kunnen gaan.

De week begint met de viering van de 119e verjaardag van de vereniging in de Hooglandse Kerk, de zogenaamde ‘Diesviering’. Naast de presentatie van het Leidse jaarboekje 2021 en de Historische Kalender Leiden 2022, staat het gezamenlijk zingen van het Leids Volkslied op het programma. Hoogleraar geschiedenis in Leiden Wim van der Doel zal de dieslezing verzorgen over het leven van de Leidse geleerde Snouck Hurgronje.

De Week van de Leidse Geschiedenis gaat verder op zondag 31 oktober met de ‘Leidse Salon’. In het Diaconaal Centrum de Bakkerij aan de Oude Rijn gaan belangstellenden in gesprek over de achteruitgang van de Leidse textielindustrie in de 18e eeuw.

Universitair docent Olga van Marion houdt op donderdag 4 november de P.J. Bloklezing in het academiegebouw van de Universiteit Leiden. Ze praat over de grootste Nederlandse hits in de 17e eeuw, waarvan er ook een aantal ten gebracht worden.

De week eindigt op vrijdag 5 november met een symposium ‘Leiden tussen patriotten koninkrijk’ over politiek, cultuur en beeldvorming in de periode 1775-1815. Dit symposium is in de Lokhorstkerk.

Bij de Diesviering en de Leidse Salon is het nodig om van te voren aan te melden. Bij alle activiteiten is een coronacheck.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×