Het voormalige bedrijventerrein Werninkterrein wordt een woonwijk. (Foto: Gemeente Leiden).

Regisseur bedrijventerreinen voor regio

De Leidse regio krijgt een eigen ‘regisseur bedrijventerreinen’. Dat meldt Economie071, een organisatie van zes gemeenten in de regio, ondernemersverenigingen en onderwijsinstellingen. Martijn van Pelt van VNO-NCW Rijnland legt uit dat die regisseur moet zorgen voor een “aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven, met voldoende en toekomstbestendige bedrijventerreinen in de regio.”

De deelnemende gemeenten Zoeterwoude, Voorschoten, Leiderdorp, Leiden, Oegstgeest en Katwijk hebben afgesproken dat er binnen de regio evenveel ruimte voor bedrijven moet blijven. Als er ergens een bedrijventerrein wordt omgebouwd naar woonwijk, moet dat binnen de regio worden gecompenseerd.

Van Pelt geeft aan waarom de regisseur bedrijventerreinen nodig is: “In onze regio zijn veel groeiende innovatie bedrijven, die ruimte nodig hebben. Tegelijk is er een groeiende vraag naar woningen in de regio. Bovendien willen we verduurzamen en een zo groen mogelijke omgeving. Al die ontwikkelingen hebben ruimte nodig.” De regisseur moet in deze puzzel zorgen voor genoeg ruimte voor bedrijven.

Economie Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×