(Foto's: Emile van Aelst. Video: Chris de Waard en Robbert Beurse).

Legowinnaars 'Stad in Steentjes' bekend

De spanning was zondagmiddag om te snijden tijdens de prijsuitreiking van de legowerkstukken ‘Stad in Steentjes’. Het was voor de jury, Lego Masters deelnemers Bibi Werter en Team Roy en Thomas, geen gemakkelijke opgave om alle bouwwerken te beoordelen en winnaars aan te wijzen. De opdracht om van Lego Leidse gebouwen te bouwen werd bedacht door Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL), Erfgoed Leiden, Open Monumentendagen en BplusC.

In de categorie 18+ wees de jury Hans Flier aan als winnaar met zijn van Lego gemaakte Gravensteen. Opvallend detail aan het bouwwerk was volgende de jury het tafereel met de strop. Sil Hauwert en zijn oom Frank van Aerensbergen namen deel in de categorie gemixt en maakten een nauwkeurige kopie van de fabriek van de Leidse vaccinmaker Janssen. In de fabriek is door de bouwers een echt werkende productielijn van de vaccins gemaakt. Ook een prikpost ontbrak niet in het bouwwerk van de twee.

In de categorie 12- won de Petruskerk aan de Lammenschansweg.

De Koornbrug, vroeger en nu op 3 oktober werd als winnend bouwwerk uitgeroepen inde fotowedstrijd. Jesse van Rijn won daarmee de prijs in de categorie fotowedstrijd tot 12 jaar. Harald Thierry streek met de eer in de categorie 18+ fotowedstrijd met zijn creatie van de Burcht.

Dat de jury het moeilijk had, blijkt wel uit de extra categorie die ze nog snel hebben toegevoegd. Hierdoor kreeg de explosie van het Kruitschip gemaakt door Kuba en Oscar ook nog een prijs.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×