Habtamu Franke (Foto: Maarten Mulder).

Wereldrecordpoging meeste burpees in een uur niet gelukt: 'Ik ga 100 procent door'

De wereldrecordpoging voor de meeste burpees in één uur van Rijnsburger Habtamu Franke is niet gelukt. Hij probeerde gisteren het staande record van 949 burpees in één uur te verbeteren naar 1000. De poging leidde tot een voor hem zelf teleurstellend resultaat, 854 burpees. Binnen twee maanden wil hij aan het publiek bewijzen dat hij er wel 1000 in een uur kan doen.

Slechte voorbereiding
Hij was er zeker van dat het ging lukken, toch liet zijn lichaam het niet toe. “Na vijf minuten kreeg ik al verzuring. Mijn conditie was wel goed, de hartslag bleef laag, maar ik kreeg al snel pijn in mijn lichaam”, legt hij uit. Volgens Franke die personal trainer is bij Drift Power Sports in Leiden heeft het vooral gelegen aan de voorbereiding. Onbewuste stress, slecht slapen en de druk zorgde ervoor dat de poging niet ging zoals hij wilde. “Ik heb veel dingen op het laatste moment moeten regelen. Het is voor mij ook een leerproces en ik neem alles mee voor de volgende keer.”

Franke heeft er vannacht slecht van geslapen. Om de vraag of hij spierpijn heeft kan hij nog lachen. “Ik heb wel spierpijn maar dat ben ik gewend.” Wat hem meer dwars zit is zijn gevoel dat hij mensen teleurgesteld heeft. “Ik schaam me ervoor. Je weet dat je er 1000 kan en dan gebeurt het niet. Dat is frustrerend maar ik ben geen opgever.” Hij gaat volle bak door met voorbereiden voor de volgende poging.

Trots
De Rijnsburger wil nog meer records breken maar deze heeft prioriteit. Binnen een maand of twee maanden wil hij aan het publiek en op camera bewijzen dat hij 1000 burpees in een uur kan doen. Dat wordt niet opgestuurd naar Guinness World Records maar doet hij om zijn trots terug te winnen. Daarna wordt een traject gestart van zes maanden om het record bij de volgende poging ‘in het echie’ nog hoger te krijgen.

Daarvan zullen de beelden naar Guinness World Records gestuurd worden. Die gaan binnen een maand controleren of alle burpees volgens de regels zijn geweest en of het record geldig is.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×