(Foto: PR).

Nieuwe club Kiki in oude In Casa

In het pand van de voormalige disco In Casa aan de Leidse Lammermarkt opent vrijdag een nieuwe club de deuren. Kiki heet de zaak en Kiki houdt van house, techno, hiphop, r&b en ijskoude wodka, melden Menasse Workala en Tom van Zelst de twee jonge ondernemers die de tent gaan uitbaten.

Kiki houdt op vrijdagavond ook vooral van 21-plussers en op zaterdagavond van de allerbeste lokale en landelijke concepten. Dansliefhebbers in Leiden kunnen vanaf vrijdag dus weer dansen in de zaak waar de Koets-o-Theek als In Casa een tweede leven kreeg.

Eigenaar Leo Kamphues opende in 1995 de deuren van In Casa nadat hij de voorganger Koets-O-Theek in de Kruisstraat sloot. Na aanvankelijk succesvolle jaren kwamen mindere tijden voor Leidens grootste club. De opkomst van grote festivals leidde ertoe dat het uitgaanspubliek minder honkvast werd. En ook zaten gesubsidieerde podia als Gebr. de Nobel Kamphues dwars. Zij visten namelijk in dezelfde vijver met hun dansfeesten. In 2014 sloot Kamphues na 45 jaar de deuren. In de jaren erna leefde de zaak af en toe op als de Pop-upclubs er feesten vierde.

Vanaf volgende week vrijdag kan er dus weer op regelmatige basis gefeest worden. De zaak heeft een opfrisbeurt gekregen melden de eigenaren met nieuw licht, hypnotiserende basslines uit gloednieuwe speakers en een cocktailbar.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×