(Video: Robbert Beurse en Casper Chaudron).

Kassen Zoeterwoude maken plaats voor huizen en natuur

De kassen aan de Weidelaan en de Papeweg in Zoeterwoude-Dorp mogen worden gesloopt om plaats te maken voor woningen en een vogelweidegebied. Dat hebben wethouder Ton de Gans en projectontwikkelaars NU en Granneman Projectontwikkeling donderdag met elkaar afgesproken.

Op de plek van het kassencomplex aan de Weidelaan is ruimte voor 22 woningen. “Daar omheen willen we een ruime landelijke inrichting met water en groen, zodat een natuurlijke overgang van het dorp naar de weilanden in het buitengebied ontstaat”, vertelt De Gans.

De wethouder is blij met het uitgesproken voornemen: “De woningnood is groot. In Zoeterwoude vinden we het belangrijk om voor goede huisvesting te zorgen. Met deze invulling van wonen blijft er aan de Weidelaan voldoende ruimte voor groen om een prettig gebied te realiseren.”

Participatie
De oude kassen aan de Papeweg maken ruimte voor een weidevogelgebied. Het gebied ten westen van het dorp wordt één open weiland waar weidevogels voldoende eten vinden en hun jongen kunnen grootbrengen.

Het voornemen betekent niet dat er op korte termijn huizen gebouwd gaan worden. “Dit is de eerste stap. Nu volgt een participatietraject waarbij we met omwonenden in gesprek gaan over de plannen en hun wensen. Het bestemmingsplan moet aangepast worden, de gemeenteraad moet instemmen, kortom dit duurt nog wel even. Volgend jaar wordt er nog niet gebouwd”, waarschuwt De Gans.

Woningzoekenden en geïnteresseerden in de ontwikkelingen aan de Weidelaan kunnen zich via een speciale website aanmelden voor de nieuwsbrief van het project.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×