Vuurwerk boven het centrum van Leiden is officieel al verboden. (Archieffoto: Hans van Egdom).

Leiden gaat vuurwerkverbod toch weer uitbreiden

Het vuurwerkverbod in delen van Leiden wordt komende jaarwisseling toch uitgebreid. Dat vertelde burgemeester Lenferink donderdag in de vergadering van de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid. Met name de Partij voor de Dieren blijft aandringen op een totaal verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk. Zo’n verbod zal er op termijn ook komen, daar is een ruime meerderheid voorstander van, maar dat is een proces van jaren.

Twee jaar geleden werd het gebied binnen de singels toegevoegd aan de lijst met plekken waar het afsteken van vuurwerk niet is toegestaan. Dat was toen een aanvulling op het verbod dat al langer gold in parken en in de omgeving van het dierenasiel in de Stevenshof. “Maar je ziet ook dat het verbod in het centrum niet goed wordt nageleefd”, zei Lenferink die daarom vooral wil inzetten op meer handhaving in dat deel van de stad. “Dat zal wel moeten met de mensen die we hebben, want er komen geen extra handhavers bij.”

Ondanks die prioriteit voor het centrum kondigde Lenferink toch ook een kleine uitbreiding aan van de vuurwerkvrije zone. Welke dat is, staat in een brief die hij binnenkort naar de raad stuurt.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek Vuurwerkverbod Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×