Ook op het laten bekappen van een koe kon worden geboden bij de 47ste Veiling met een Missie. (Foto: PR).

Zoeterwoudse missieveiling weer goed voor 25 mille

De missieveiling in Zoeterwoude heeft dit jaar bijna 25 mille opgebracht. Om precies te zijn leverde de 47ste editie 24.893 euro op. Net als vorig jaar werd de veiling in verband met coronabeperkingen online gehouden. De afgelopen drie dagen werd in totaal 1894 keer een bod uitgebracht.

Helemaal vlekkeloos verliep de veiling niet meldt organisator Jack Luiten weten. Vanwege een haperend elektronisch systeen kregen nogal wat bieders foutmeldingen of moesten ze vergeefs wachten op een emailbericht om hun bod te bevestigen. De organiserende werkgroep heeft alles in het werk gesteld om die problemen snel te verhelpen en in de meeste gevallen lukte dat ook.

Zaterdag, op de afsluitende avond, werd volop geboden op de bijna 300 kavels, die ter veiling waren aangeboden. Die kwamen vooral uit Zoeterwoude, maar ook uit omliggende plaatsen. ,,Een veiling kun je alleen houden als er voldoende aantrekkelijke kavels zijn. We zijn dan ook erg dankbaar, dat er weer ruim is geschonken”, zegt voorzitter Peter Kortekaas van de veiling.

Dagje slootwerk 575 euro
Uitschieters waren er weer genoeg op de veiling. Het Shanty koor was goed voor 500 euro en een dagje slootwerk ging weg voor 575. De M&O-diners blijven erg in trek en dit geldt ook voor beide rondvaarten (360 en 310). Voor een rollade, koek en jenever werd 250 euro betaald en iemand betaalde 60 euro om de geboorte van een kalf mee te maken.

,,Een veiling via het scherm is toch heel anders, dan een live-veiling”, stelt Kortekaas, die in Zweden vertoeft en van daaruit zelf kon meebieden. ,,We hopen In 2022 weer een veiling te houden in het Muziekcentrum, want publiek in een wat rumoerige zaal en enig spektakel op het podium is de ideale combinatie. We zijn niettemin erg blij met het resultaat, te meer daar het aantal groepsactiviteiten nu een stuk lager was door corona. Het is gelukt om genoeg op te halen om de hulp aan 15 projecten in 12 verschillende landen voort te kunnen zetten zoals voorheen.”

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×