(Foto's: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden wint wederom van Apollo

Zorg en Zekerheid Leiden heeft gisteren in eigen huis met 101-63 gewonnen van Apollo Amsterdam. Vorige maand in Amsterdam ging de Leidse ploeg er ook al met de winst vandoor: 58-88.

Voor rust (50-45) toen Apollo in het begin van de wedstrijd op voorsprong kwam was het spannender dan erna. Toen Apollo met 5-8 voor stond, draaide Einaras Tubutis, Jhonathan Dunn en Luuk van Bree de stand om en was het na tien minuten spelen 27-21.

In de tweede kwart werd het verschil aanvankelijk groter totdat met 47-37 de vlam in de pan sloeg. Van Bree kreeg en technische fout opgelegd voor flopping waarover coach Hammink zich dermate opwond dat hij terug werd gestuurd naar zijn coachbox. Apollo wist te profiteren van de onrust en kroop dichterbij: 50-45.

Na de pauze kwamen de Amsterdammers er nauwelijks meer aan te pas en liep Zorg en Zekerheid Leiden fors uit. Na drie kwarten was de stand 72-58. In het laatste kwart liep dit uit tot 101-63.

Midtgaard was deze wedstrijd wederom goed voor een double double: 25 punten en 12 rebounds. De 21 punten van Tubutis betekenden een season-hi. Dunn had eveneens 21 punten door 7 driepunters binnen te schieten. Van Bree eindigde op 15 punten. De Jong deelde 12 assists uit en dat was een career-hi voor Leidse swingman.

Woensdag speelt Zorg en Zekerheid Leiden weer. Dan treedt de ploeg aan tegen BC Iraklis.

Leiden Sport ZZ Leiden Basketball


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×