(Video: Robbert Beurse).

Nagenieten: Zoeterwoude bibbert tijdens Halloween

Ondanks het regenachtige weer was het zaterdagmiddag erg druk op het Dorpsplein in Zoeterwoude. Enkele honderden kinderen kwamen af op de Halloween-festiviteiten die op het plein georganiseerd waren. De middag was een initiatief van het bestuur en de vrijwilligers die in de zomer jaarlijks het Dorpsfeest organiseren.

Het was voor het eerst dat er op grote schaal een centraal Halloweenfeest werd georganiseerd. “Het was dus wel even spannend of er genoeg kinderen zouden komen”, vertelt Desiree de Boer namens de Dorpsfeestorganisatie na afloop. De zorg bleek onterecht.

De actie bleek zo succesvol dat de tachtig pompoenen die de organisatie had laten aanrukken binnen korte tijd op waren. “Gelukkig werd er ook geschminkt, gegeten en gedronken en was er een Halloween-bingo. Dus genoeg te doen”, zegt De Boer.

Spookhuis
’s Avonds konden jong en oud griezelen in het clubhuis van de scouting. “Het is al jaren een traditie om voor onze leden een spookhuis te maken in het clubhuis. Dit jaar hebben we hem voor iedereen opengesteld en dat is een groot succes”, vertelt Max van Mil van Scouting Zoeterwoude. Verdeeld in drie leeftijdsgroepen kwamen ruim tweehonderd kinderen en volwassenen naar het clubgebouw aan de Noordbuurtsehof.

Zowel scouting als de organisatie van het Dorpsfeest kijken tevreden terug op de dag. “Volgend jaar weer”, beloven vertegenwoordigers van beide clubs.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×