(Foto's: Chris de Waard).

Puzzelstuk tekent huurcontract voor woonzorgcomplex autistische jongeren

Maandagmiddag werd een nieuwe stap gezet in de realisatie van een woonzorgcomplex in de Stevenshof waar de Stichting Puzzelstuk al enkele jaren voor ijvert. Interim-directeur Wijnand Fassotte van De Sleutels en voorzitter Esther Karsch van Puzzelstuk tekenden het huurcontract voor het gebouw. In het gebouw gaan zestien jongvolwassenen met autisme en een laag IQ onder begeleiding zo zelfstandig mogelijk wonen.

Chris de Waard in gesprek met interim-directeur Wijnand Fassotte van woningbouwvereniging De Sleutels en met voorzitter Esther Karsch van de Stichting Puzzelstuk.

Een belangrijke stap, want het hebben van een huurder is voorwaardelijk voor het starten met de bouw. Dat proces kan nu verder, want aansluitend werd de realisatie-overeenkomst getekend met ontwikkelaar Hillen & Roosen. Voordat die echt aan de slag kan, naar verwachting komend voorjaar, moet de Leidse gemeenteraad later dit jaar nog definitief instemmen met de benodigde wijziging van het bestemmingsplan voor de locatie aan de Mary Zeldenrustweg. Als dat volgens planning verloopt is het gebouw voor de kerst in 2022 klaar.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×