(Foto: Emile van Aelst).

Keurmerk Natuurlijk Tuinieren voor volkstuinen Cronesteyn

Tuinvereniging Cronesteyn heeft zaterdag het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren ontvangen. Het Algemeen Verbond van Volkstuindersverenigingen in Nederland (AVVN) beloonde de groene initiatieven van het verenigingsbestuur met drie stippen.

De maximale beoordeling is vier stippen. “Het komt niet vaak voor dat we bij een eerste keuring direct al drie stippen uitreiken. Dat is echt heel goed”, vertelt Magda Vlaardingerbroek van de AVVN. De organisatie is onder de indruk van de aanpassingen die het bestuur van de volkstuinvereniging binnen korte tijd heeft weten door te voeren op het complex.

(Luister het complete interview met Magda Vlaardingerbroek en Karin Swanenburg hier af.)

Parkeerplaats
“De groenstrook is uitgebreid, we hebben een wandellaantje aangelegd. De lelijke parkeerplaats is aangekleed met groen en bankjes waardoor het nu echt een entree van een tuinvereniging geworden is”, vertelt scheidend voorzitter van Tuinvereniging Cronesteyn, Karin Swanenburg.

Voorlichtingshoek
Door het planten van fruitbomen, een insectenhotel en de aanleg van bloemenborders wordt de biodiversiteit extra gestimuleerd. In het verenigingsgebouw is een voorlichtingshoek met boeken en folders ingericht. “En door mensen te informeren over de alternatieven behoort het gebruik van gif en vallen voor mollen en egels tot het verleden”, stelt Swanenburg trots.

Naast het keurmerk ontving de vereniging een rapport met aanbevelingen. “De komende tijd maken we een stappenplan zodat we bij de volgende keuring zelfs vier stippen krijgen”, belooft de vereniging.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×