(Foto's: Chris de Waard).

Leiden heeft weer een kerstwinkel

Na vijf jaar van afwezigheid heeft Leiden weer een kerstwinkel. Helmi Faas opende vrijdag de exclusieve en lekker over-the-topshop dit jaar in de Burgsteeg op de plek waar decennialang Fiorella Mode was gevestigd. De openingshandeling werd verricht door musicalster Pia Douwes.

Jarenlang was het een traditie: vijftig dagen voor kerst opende Helmi Faas een exclusieve kerstwinkel in Leiden. Daar zocht ze steeds een winkelpand in het centrum voor uit dat tijdelijk leegstond, om het samen met dochter Sophia van Gellecum een grootse make-over te geven. In 2016 opende Faas een permanente bloemenwinkel aan de Breestraat en kwam er voor even een einde aan de jaarlijkse kerst pop-up. Tot dit jaar dus.

Het is de vijftiende keer dat de tijdelijke kerstwinkel de deuren opent. Douwes verrichte de officiƫle opening niet door een fles champagne stuk te gooien, maar er sneuvelde geheel in stijl een kerstbal.

Chris de Waard in gesprek met Helmi Faas over de vijftiende keer dat de kerst pop-upwinkel de deuren opent.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×