(Video: Mariet Overdiep en Robbert Beurse).

Zoeterwoude-Dorp schrapt intocht Sinterklaas

De intocht van Sinterklaas in Zoeterwoude-Dorp gaat niet door. De organisatie ziet binnen de huidige coronamaatrdegelen geen mogelijkheid om het feest door te laten gaan. Als alternatief brengen de Sint en burgemeester Fred van Trigt op vrijdag 3 december een bezoek in Basisschool Het Avontuur.

Na aankomst per boot zouden Sinterklaas en de Pieten vertrekken naar Klaverhal voor spelletjes, muziek en een meet-en-greet met de goedheiligman. “Om bij de deur van iedereen de CoronaCheck-app te controleren en binnen anderhalve meter afstand te houden, zien wij niet zitten”, vertelt Martie Paats van het Oranjecomité Zoeterwoude.

Op de tocht
Nadat de Stichting Dorpsfeest Zoeterwoude eerder dit jaar liet weten niet langer gemotiveerd te zijn om de jaarlijkse intocht te organiseren leek het kinderfeest op de tocht te staan. De opluchting onder ouders en kinderen was dan ook groot toen het Oranjecomité bekend maakte dat zij Sinterklaas en de Pieten wilden verwelkomen.

Alternatief
Om de jongste bewoners van het dorp tegemoet te komen komt het comité met een alternatief. “We hebben het verplaatst naar de school. Op 3 december delen de Sint en de burgemeester kleurplaten uit. De leukste tekeningen worden daarna beloond met een prijsje”, belooft Paats.

De sinterklaasintocht in Zoeterwoude-Rijndijk, die op zaterdag 20 november gepland staat, gaat vooralsnog wel door.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×