Loes de Blok en geit Dumpie bij Kinderboerderij Kweeklust (Foto's: Emile van Aelst).

Dumpy de gedumpte geit gered dankzij donaties

De gedumpte geit die bij Kinderboerderij Kweeklust werd gevonden, is gered dankzij een donatie-actie. In september dook het dier plotseling op zonder oormerk of registratie. Omdat daardoor niet bekend was of het een op mensen overdraagbare ziekte meedroeg zou het eigenlijk een spuitje krijgen. Van het geld dat werd opgehaald, kon de geit worden gecontroleerd op ziektes en ingeënt.

Verslaggever Mandana Sotodeh bij Kinderboerderij Kweeklust.

Nu kan Dumpy, de naam die uit inzendingen van donateurs werd gekozen, verzorgd worden tussen de andere dieren. “Dumpy heeft eigenlijk heel veel geluk”, vertelt David Brandwijk, de beheerder van de kinderboerderijen. “Wat we nu doen is echt bijzonder maar ook eenmalig. We willen niet dat meer mensen dieren hier gaan dumpen zodat wij die kunnen verzorgen. Dat gaat echt niet gebeuren. Voor de volgende dieren die gedumpt worden loopt het slechter af.”

De donatie-actie werd niet georganiseerd door de kinderboerderij zelf. Daarvoor kwam het initiatief van Loes de Blok, zij zit in het algemeen bestuur van de Bewoners Belangenvereniging Bockhorst. “Het rekeningnummer van de wijkvereniging werd opengesteld en de donaties stroomden binnen.” In totaal is er 1075,50 euro opgehaald voor Dumpy.

  • Rechts: David Brandwijk, tweede van rechts: Vera van Wanrooij, grijze jas: Loes de Blok
    Rechts: David Brandwijk, tweede van rechts: Vera van Wanrooij, grijze jas: Loes de Blok
  • Loes de Blok en geit Dumpie
    Loes de Blok en geit Dumpie
Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×