Op het Sint Nicolaespad in Voorschoten is gisteren een meisje aangevallen. (Foto's: Marjolein Altena).

Man valt meisje vanuit bosjes aan in Voorschoten

Bij het skatepark langs het Sint Nicolaespad in Voorschoten viel een nog onbekende man dinsdagavond 16 november even na 18.00 uur een minderjarig meisje lastig. Het geschrokken  kind alarmeerde kort na het incident een omstander die meteen polshoogte ging nemen. Agenten hebben de omgeving nog afgezocht maar de man is niet meer gevonden.

Het meisje fietste via de Admiraal de Ruytersingel naar het Sint Nicolaespad. Bij de skatebaan zaten op dat moment een paar jongeren. Toen ze die was gepasseerd, zag ze de man bij de bosjes staan. Toen ze langs hem wilde fietsen, ging de man voor haar staan en pakte hij haar stevig vast. Het slachtoffer zette het op een gillen, er ontstond een worsteling en het  meisje kwam met haar fiets ten val. Kort daarna liet de man haar los en kon ze er vandoor gaan.

Opgevangen op manege
Even verderop het pad kwam zij een andere man tegen en vertelde hem wat haar was overkomen. De man is een kijkje gaan nemen en het slachtoffer fietste naar de nabij gelegen manege. Daar werd ze opgevangen en is de politie gebeld.

Signalement verdachte
De verdachte heeft een lichte huidskleur, een slank postuur en hij is 1.70 à 1.80 meter lang. Hij droeg een lange donkerkleurige jas, die tot op kniehoogte reikte. Verder droeg hij een donkerrode sjaal, een donkere (baseball cap) pet en donkere handschoenen. Het slachtoffer vertelde dat de man een beetje een hoge stem had, met een soort kraak erin.

Getuigen gezocht
De politie is direct een uitgebreid onderzoek gestart en zoekt getuigen die iets hebben gezien of gehoord in de omgeving van het Sint Nicolaespad. De politie wil in ieder geval graag in contact komen met de jongeren die bij de skatebaan rondhingen. Ook wil de politie de man spreken die het meisje kort na het incident tegenkwam op het Sint Nicolaespad. Bel voor tips met 0900-8844 of anoniem met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Tippen kan ook via het tipformulier op politie.nl.

112 Sleutelstad Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×