(Foto: Jeroen Bakker).

Unieke tassen gemaakt van reclamedoeken uit de Kopermolen

Tijdens het inrichten van het pop-up museum in de Kopermolen over de Merenwijk, dook er een grote stapel oude reclamedoeken en banners op. Zonde om weg te gooien, dacht Jeroen Bakker. En zo kwam hij op het idee om duurzame en unieke shoppingbags van de doeken te maken.

Om met het stevige zeil aan de slag te kunnen gaan was er een goede naaimachine nodig. Op Marktplaats werd er een gevonden die niet meer gebruikt werd door de eigenaar. Die is toen opgehaald door kringloopwinkel het Warenhuis zodat mensen van het Leidse Circulair Warenhuis ermee aan de slag konden gaan. Het resultaat is vijftig bontgekleurde en stevige boodschappentassen. Die bovendien allemaal uniek zijn.

Wat er met de vijftig unieke tassen gaat gebeuren is nog een puzzel. De opbrengst moet teruggaan naar de wijk maar in wat voor vorm is nog niet bekend. Ze kunnen worden verkocht en de opbrengst aan een goed doel schenken. Of ze worden weggegeven aan mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de wijk.

Jeroen Bakker en Jorian Broekmeijer

Duurzaamheid Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×