(Foto's/video: Robbert Beurse, Nour Eldin Emara).

Oegstgeest liep uit voor 'zwaaien naar de Sint'

Met een boot vol pieten voer Sinterklaas aan het einde van de ochtend over het Oegstgeesterkanaal voor een heuse ‘sail-by’. Het zwaaimoment kwam in de plaats van een rondtocht door het dorp. Wel ging de Sint na afloop even langs het gemeentehuis waar hij werd ontvangen door locoburgemeester Matthijs Huizing.

Bij het bezoekje kreeg Sinterklaas van de gemeente Oegstgeest een cadeau waar hij als hij weer terug in Spanje is heel wat uurtjes mee zoet zal zijn. De Oegstgeest puzzel telt maar liefst duizend stukjes en één ding had de oude baas meteen al door: Sommige delen lijken wel erg op elkaar. Nu maar hopen dat er een puzzelpiet in de buurt is.

Toen de Sint na alle inspanningen even ging rusten, trokken de pieten het dorp in en vermaakten in Winkelgebied De Kempenaer en bij de Lange Voort de kinderen.

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×