(Foto's: Reanne van Kleef).

Burgemeester sluit Studio de Veste wegens overtreding coronaregels

Op last van burgemeester Lenferink is Studio de Veste aan de 2e Binnenvestgracht in Leiden gesloten. “Het café leefde de coronamaatregelen niet na”, zo laat de gemeente in een verklaring aan Sleutelstad weten. Het muziekcafé mag tot en met 6 december de deuren niet openen.

De sluiting volgt op een serie klachten die de afgelopen tijd bij de politie en de gemeente binnen kwam. Het ging om meldingen van overlastsituaties bij Studio de Veste, ook op momenten dat de horeca-inrichting al gesloten moest zijn.

Daarop hebben toezichthouders controles uitgevoerd en werd afgelopen week op twee momenten geconstateerd dat de coronamaatregelen werden overtreden. Ook bleek Studio de Veste op die twee dagen na 20.00 uur nog open te zijn. In een geval was er bovendien sprake van luide muziek die overlast voor de omgeving opleverde.

“Het niet naleven van de coronamaatregelen is ernstig en brengt grote risico’s met zich mee voor de veiligheid en gezondheid van personen”, zo laat Lenferink via zijn woordvoerder weten. “Gelet op de ontwikkelingen en risico’s rond het coronavirus en met het oog op veiligheid en gezondheid is een tijdelijke sluiting noodzakelijk.”

Eigenaar Sander Dubbeldeman van Studio de Veste heeft nog geen behoefte aan een reactie. Die krijgt de gemeente Leiden wel. Middels een bezwaarschrift.

Economie Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×