(Foto: Gemeente Leiden).

Adopteer een Leids boompje: 'zaailingen-oogstdag' in drie Leidse parken

Leidenaren kunnen aanstaande zaterdag in drie Leidse parken gratis zaailingen ophalen. De boompjes staan klaar in Polderpark Cronesteyn, het Leidse Hout en het Merenwijkpark. Opgeven is niet nodig, maar er geldt wel: op = op. “Wacht even dertig jaar en dan staat er een mooi boompje!”, kondigde presentator Robbert Folmer de actie deze week in het televisieprogramma Jaar van de Tuin aan.

Een zaailing is een jong boompje dat groeit in de buurt van een volwassen boom. Deze jonge boompjes krijgen vaak niet de kans om uit te groeien tot een volwassen boom. Meestal omdat ze worden opgegeten door dieren of omdat ze teveel in de schaduw staan. Maar ook medewerkers van de gemeente halen de zaailingen soms weg omdat er anders teveel bomen in de parken komen te staan.

Normaal gaan deze boompjes de versnipperaar in. Maar dat vindt de gemeente zonde omdat er leuke boompjes tussen zitten. Daarom kunnen inwoners naar één van de drie deelnemende parken komen om onder het motto ‘Elke tuin verdient een kruin!’ een écht Leids boompje op te halen.

Ophalen kan zaterdag 27 november tussen 14.00 en 16.00 uur bij:

  • Polderpark Cronesteyn bij Tuin van de Smid
  • Het Leidse Hout bij Theehuis Leidse Hout
  • Het Merenwijkpark bij kinderboerderij Merenwijk

In de parken zijn deskundigen aanwezig om te adviseren welke boom geschikt is voor welke tuin.

Duurzaamheid Leiden Jaar van de Tuin


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×