(Foto: Chris de Waard).

Markt zaterdag wel in centrum, maar met aanpassingen

De marktkramen blijven vooralsnog in het centrumgebied rond de Nieuwe Rijn. Ook na de nieuwe coronamaatregelen die zondag van kracht worden. Wel komen er aanpassingen om de verplichting om anderhalve meter afstand te houden na te kunnen leven. Dat advies is vanaf zondag niet meer vrijblijvend.

“De vorige keer hebben we de markt verplaatst naar de Beestenmarkt en de Lammermarkt. Dat zou ook nu weer een punt van overweging kunnen zijn”, zei burgemeester Lenferink vrijdagmiddag in de uitzending van Nieuws071 op Sleutelstad. “Toch kiezen we daar nu niet voor. De noodzakelijke doorgaande route via de Steenstraat en de Stationsweg is momenteel nog krapper dan voorheen door de bouw van De Geus.” Dat is de nieuwbouw op de plek van de Jumbo Supermarkt. Daar verrijst de komende jaren een megabioscoop annex congrescentrum met er bovenop woontorens, een fietsgarage en winkelruimtes op de begane grond.

Burgemeester Lenferink vertelt in Nieuws071 over de stand van zaken rond corona en ook welke invloed dat heeft op de Leidse centrummarkt.

Voor de zaterdagmarkt geldt dat sommige kramen op een andere plek staan, met name de smalste delen van het marktterrein worden vrijgehouden. Ook mogen er achter de kramen geen auto’s staan en zijn uitstallingen rondom de kramen voorlopig taboe.” Tenzij het om noodzakelijke spullen gaan zoals bijvoorbeeld een koeling”, besluit Lenferink.

Economie Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×