Nu er geen Ikea naast het Mc Donalds-restaurant verrijst, komt er vrijwel zeker een bedrijventerrein.

'Ikea-locatie Bospoort wordt bedrijventerrein'

Het afgelopen jaar zijn drie opties onderzocht voor de Bospoort in Leiderdorp waar eerder een nieuwe vestiging was gepland van de Zweedse meubelgigant Ikea. Inrichting van het terrein voor bedrijven is als meest kansrijke optie uit de bus gekomen, schrijft het Leiderdorpse college in een brief aan de gemeenteraad.

Andere mogelijkheden die zijn onderzocht voor het gebied langs de A4 zijn woningbouw, ruimte voor grote retailbedrijven en leisure. Woningbouw valt af. De plek direct langs een van de drukste snelwegen van ons land is daarvoor niet geschikt, concludeert het gemeentebestuur.

Het aantal vierkante meters voor ‘perifere retail’, dat zijn winkels die vanwege hun omvang of productaanbod niet goed in de dorps- of stadscentra passen, moet in de regio juist afnemen en dus is een bedrijventerrein het meest wenselijk. Daaraan is volgens de gemeente ook veel behoefte in Leiderdorp.

De komende tijd gaat Ikea als grondeigenaar in gesprek met marktpartijen om de haalbaarheid daarvan te inventariseren. Er wordt daarbij gekeken naar welk type bedrijven er zich zou kunnen vestigen, maar ook hoe een bedrijventerrein stedenbouwkundig het beste kan worden ingepast op die plek. Daarbij moet ook voldoende ruimte zijn voor groen en water, schrijft het college. Bij dat proces blijft de gemeente Leiderdorp nauw betrokken.

Economie Leiderdorp Politiek Ikea-locatie Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×