Dries Aussems en Cees Ahsmann. (Foto: Sleutelstad).

DIOK over nieuwe hoofdcoach: 'We gaan voor een dikke acht'

De nieuwe hoofdcoach van DIOK is naar Leiden gehaald vanwege zijn clubgevoel. “Het klikte goed met Maximiliano Machado”, vertellen bestuurders Cees Ahsmann en Dries Aussems, die tevreden terugkijken op de zoektocht. “Hij begon niet over opstellingen en tactieken, maar over normen en waarden. Dat past bij ons.”

Over het vertrek van succescoach Andy Egonu wil Ahsmann niet te veel zeggen. “We zijn hem heel dankbaar, want hij heeft de club naar een hoger niveau getild.” Toch werkte het niet meer voor de club. “Er kwamen signalen van de spelers, de liefde was over. Het was goed zo.”

Trainingspak
Na het vertrek van Egonu, nam Marcel van Loon de taak van hoofdcoach waar. “Ik heb lang geleden als benjamin en mini nog onder Marcel getraind”, herinnert Aussems zich. “Hij is opgegroeid bij DIOK en heeft op hoog niveau gerugbyd. Als er bij een jongerenteam een trainer nodig is, kunnen we altijd op hem terugvallen. En toen Andy wegging, zei hij: ‘Cees, ik wil een trainingspak en dan ga ik voor de club in de weer’. ”

Het was niet makkelijk om een nieuwe trainer te vinden, vertelt Ahsmann. “We gaan niet voor een zes min, maar voor een dikke acht. DIOK wil altijd om het landskampioenschap spelen.” Machado, of ‘Max’ zoals Ahsmann en Aussems hem noemen, kwam in beeld via teamcaptain Ross Bennie Coulson. “Die speelde tijdens onze zomerstop in Chili onder Max en was daar erg enthousiast over”, zegt Aussems. Machado is als coach nog in de race voor het landskampioenschap van het Zuid-Amerikaanse land. “Hij maakt het seizoen daar af, en komt dan in januari naar Leiden.”

Sport071-presentator Cor van der Velden in gesprek met DIOK-bestuursleden Dries Ausems en Cees Ahsmann over het afscheid van Andy Egonu als trainer van de heren-1 en het vinden van een vervanger.

Coronamaatregelen
De huidige coronamaatregelen hakken er in bij de club. “We kunnen vrijwel niet meer trainen, en daardoor kunnen ook de wedstrijden niet doorgaan”, legt Aussems uit. Alleen de eerste teams bij de mannen en de vrouwen kunnen nog trainen en spelen. Toch laat de club het hoofd niet hangen. “We nemen de situatie zoals die is en we gaan daar het beste van maken”, verklaart Ahsmann strijdbaar. “Doorzetten is onze kracht.” Hij sluit af met een wens voor de komende feestmaand: “Namens het hele bestuur van DIOK wens ik iedereen een gezellig Sinterklaasfeest, een goede Kerst en een sprankelend nieuwjaar!”

Sport071-presentator Cor van der Velden praat met bestuursleden Dries Aussems en Cees Ahsmann van DIOK over de gevolgen die de avondlockdown heeft voor de rugbyclub.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×