Partijleider Wybren van Haga en raadslid Marcus Rolloos. (Foto: PR).

Afgesplitst VVD-raadslid Rolloos verder bij Belang van Nederland

Oegstgeest heeft er een nieuwe politieke partij bij. Het twee weken geleden bij de VVD opgestapte raadslid Marcus Rolloos, die in 2018 met voorkeursstemmen in de raad kwam, heeft zich aangesloten bij Belang van Nederland. De nieuwe partij van Tweede Kamerlid Wybren van Haga doet ook mee met met de gemeenteraadsverkiezingen in Oegstgeest.

“Ik krijg een goed gevoel bij Belang van Nederland”, zegt Rolloos. “Het is een klassiek-liberale partij die pal staat voor de individuele vrijheid en opkomt voor de belangen van hardwerkende mensen en ondernemers.” Rolloos spreekt zich steeds sterker uit tegen het inperken van de vrijheid door coronamaatregelen. In Oegstgeest is de partij ‘voor het behouden van groen en het dorpse karakter’.

Belang van Nederland Oegstgeest doet op 16 maart 2022, net als in andere gemeenten zoals Zaltbommel, Amstelveen en Horst aan de Maas, mee met de gemeenteraadsverkiezingen. “We zoeken daarbij natuurlijk nog enthousiaste mensen die willen helpen om de ondernemerspartij bij ons op de kaart te zetten”, aldus Rolloos.

Politieke vrienden
Zelf zal hij na maart niet meer terugkeren in de raad, denkt hij. “De kans dat ik lijsttrekker word is echt heel klein. Ik zie mezelf eerder als lijstduwer”, zegt hij. De groep mensen die Rolloos nu politiek ondersteunt vanuit de net opgerichte lokale partij gaat op zoek naar een ‘charismatische lijsttrekker’. “Ik wil de groep mensen die voor BVNL is opgestaan een springplank bieden voor een komende periode”, omschrijft Rolloos zijn rol.

De mensen bij BVNL, waar hij de afgelopen anderhalve week mee in contact kwam, voelen voor Rolloos als een warm bad. “Ik heb na één week al meer politieke vrienden dan in acht jaar VVD.” Ook Wybren van Haga, die vindt ‘dat de democratie terug moet naar de mensen’, reageert enthousiast op de komst van Rolloos. “Marcus is een ervaren politicus, die weloverwogen de keuze heeft gemaakt om zich bij ons aan te sluiten”, aldus Van Haga in een verklaring.

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×