Een voetbalplaatje van Wout Holverda uit de tijd dat hij uitkwam voor Fortuna Sittard.

Wout Holverda op 63-jarige leeftijd overleden

De in Leiden geboren oud-voetballer bij onder andere Sparta, Wout Holverda is vandaag op 63-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Sparta Rotterdam. In zijn jeugd speelde Holverda bij het Leidse FC Roodenburg.

In het seizoen 1977-1978 werd Holverda als linksbuiten gescout door Sparta Rotterdam. De kopsterke aanvaller kwam tot 1984 met succes uit voor ‘zijn club’ Sparta Rotterdam. Zijn grootste sportieve successen waren de wedstrijden voor de UEFA Cup tegen het Ierse Coloraine, het Oost-Duitse Carl Zeiss Jena en het Russische Spartak Moskou.

Nederlands elftal
Later stond hij onder contract bij Fortuna Sittard en FC Haarlem. Holverda werd in 1984 één keer geselecteerd voor het Nederlands elftal, maar hij werd in de wedstrijd tegen Denemarken niet opgesteld. Na zijn actieve loopbaan speelde hij nog diverse malen in het elftal van Oud-Sparta.

In september 2013 werd bekend dat Holverda leed aan de ziekte van Alzheimer. Als gevolg hiervan kon hij niet meer zelfstandig wedstrijden bezoeken van Sparta, waarop supporters in actie kwamen. Sindsdien werd hij bij toerbeurt voor iedere wedstrijd van Sparta thuis opgehaald en na afloop thuis afgezet door de supporters van Sparta.

Holverda was naast oud-speler ook een hartstochtelijk supporter van Sparta Rotterdam. Ter nagedachtenis aan Hoverda speelt de club zondag met rouwbanden om. De vlag van Spartastadion Het Kasteel hangt halfstok.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×