(Video: Robbert Beurse en Rik Visser).

Horecagroothandel bedankt de zorg met strooigoed

Horecagroothandel Sligro heeft de ziekenhuizen in de Leidse regio vrijdag getrakteerd op snoepgoed. De voedselleverancier deed dit om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. Het Alrijne ziekenhuis en het LUMC ontvingen boterletters, pepernoten en kruidnoten.

“Vorig jaar hebben we ook al zo’n actie gedaan”, verteld Willemijn Schrama van de Sligro. “Maar dit jaar wilden we ze ook niet vergeten want iedereen vindt het ondertussen maar normaal dat het hier zo hard gewerkt wordt.” Doordat veel Sinterklaasevenementen niet door konden gaan bleef er veel snoepgoed over. Het lekkers wordt per vrachtwagen langs de ziekenhuizen gebracht en wordt in ontvangst genomen door verpleegkundigen.

Twee verpleegkundigen van het LUMC reageerden enthousiast op de traktatie: “Het maakt het toch wel wat beter. We zijn goede snoepkonten dus het gaat wel goedkomen.” Op de afdeling moet met minder personeel hetzelfde aantal patiënten verzorgd worden.

Jeanne Spijker, lid van de verpleegkundige adviesraad, nam het snoepgoed voor de medewerkers van het Alrijne Ziekenhuis in ontvangst. “De verpleegkundigen werken iedere dag weer zo hard. Het is altijd fijn als je weet dat er ook anderen mensen van buiten het ziekenhuis om je denken en ons niet vergeten.” Ook tijdens de Sinterklaasvieringen zal er extra gewerkt moeten gaan worden in het ziekenhuis.

(Foto’s: Emile van Aelst).

Leiden Maatschappij Reportage


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×