(Video: Robbert Beurse).

Luchtbrug om bomen in de binnentuin van stadhuis te takelen

Met de hulp van een grote hijskraan zijn dinsdag de bomen voor de binnentuin van het Leidse stadhuis naar hun plek gehesen. Het stadhuis wordt momenteel verbouwd. De buitenkant van het monumentale pand heeft een opfrisbeurt gekregen. Binnen in het gebouw is onder andere het dak van het atrium verwijderd, waardoor een binnentuin ontstaat.

Na heropening van het stadhuis zal een deel van de tuin vrij te bezoeken zijn. “In het hart van de groene tuin komt een tulpenboom. Een boom die past bij de botanische geschiedenis van Leiden. Boerhaave plantte ze in de Hortus Botanicus en op de buitenplaats Oud Poelgeest. De tulpenboom is daarmee van symbolische waarde voor Leiden”, vertelt ontwerper Nikol Dietz.

Als de werkzaamheden volgens plan verlopen zal het stadhuis in de zomer 2022 feestelijk heropend worden.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×