(Foto: Chris de Waard).

Boa's mee met vuilniswagen in strijd tegen illegaal afval

In Leiden rijden sinds kort handhavers mee op de vuilniswagens om op te treden tegen verkeerd aangeboden afval. Als er vuilnis naast de containers staat, wordt de vuilniszak door de boa’s opengemaakt en proberen gemeentelijke handhavers de herkomst van het afval te achterhalen.

Samen met de collega’s van Beheer pakken de Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA) de zogenoemde bijplaatsingen aan door één keer in de week mee te rijden op vuilniswagens. Volgens de gemeente is door deze aanpak al bij ongeveer twintig gevallen van verkeerd geplaatst afval de eigenaar achterhaald.

In een aantal gevallen ontvangt de eigenaar van het afval een bekeuring. Bij de overige gevallen werd er een rekening uitgedeeld voor de kosten van het opruimen van het bijgeplaatste afval. De boa’s rijden vaak mee op ritten door het centrum. Ook rijden de boa’s mee in andere aandachtsgebieden.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×