(Foto: Alliander).

Aandeelhouders investeren 600 miljoen euro in Alliander

De aandeelhouders van netwerkbedrijf Alliander steken gezamenlijk 600 miljoen euro in het bedrijf. Het gaat om 70 van de 76 aandeelhouders die in totaal 99,5 procent van het geplaatst aandelenkapitaal vertegenwoordigen. Ze zijn ingegaan op het verzoek van Alliander om geld te investeren in een toekomstbestendig energienet.

Leiden besloot vorige maand als aandeelhouder om 13,6 miljoen euro aan Alliander uit te lenen. Ook andere gemeenten in de regio deden een duit in het aandelenzakje. Alliander heeft het geld nodig om het elektriciteitsnet de komende jaren verder uit te breiden. Dat is hard nodig, want door de energietransitie, economische groei en woningbouwplannen is er steeds meer vraag naar elektriciteit. Al deze ontwikkelingen vragen dan ook om miljardeninvesteringen in het elektriciteitsnet.

Leiden Maatschappij Regio Miljoenen voor Alliander


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×