(Foto: Sleutelstad).

Spaanse rugbyspeler zwaargewond na val van Leids dak

In de nacht van zaterdag op zondag is een man zwaargewond geraakt bij een val van het dak van een sloopbedrijf aan de Admiraal Banckertweg op Bedrijventerrein de Waard. Dat gebeurde even voor half twee. Het gaat om iemand uit de selectie van het Spaanse nationale rugbyteam.

Enkele leden van de twee nationale teams gingen na de wedstrijd naar Leiden waar DIOK-sponsor Edwin van Diemen al enige tijd een ruimte beschikbaar stelt waar spelers elkaar kunnen ontmoeten. “Daar is een aantal Nederlandse en Spaanse spelers na gaan praten met een drankje erbij”, vertelt woordvoerder Welmoet Lugt van DIOK. “Het slachtoffer is letterlijk van het dak(terras) afgelopen en naar beneden gevallen.”

De man is met ernstige verwondingen door het Mobiel Medisch Team overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het nu met hem gaat is niet bekend. “Ik weet alleen dat hij de val heeft overleefd”, is alles dat Lugt daar over kan zeggen. Ook Edwin van Diemen heeft niet meer te horen gekregen. “Laten we hopen dat het goed komt met hem.”

Oranje speelde gisteren in Amsterdam tegen de Spanjaarden die de laatste wedstrijd in de Rugby Championship 2021 met een enorme overmacht wonnen. Het werd 7-52.

Het bewuste dak op Bedrijventerrein de Waard.

 

112 Sleutelstad Leiden Sport Rugbyspeler valt van dak


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×