Robbert Beurse in gesprek met Leidse singer songwriter Melle over zijn nieuwe single en zijn wens om op te treden op het Lowlands festival. (Video: Yoni Heijmans).

Leidse Melle wint 3voor12 Song van het jaar 2021

De winnaar van de 3voor12 Leiden Song van het jaar is ‘Run run’ van Melle. Zaterdag werd dit bekend gemaakt tijdens de laatste clubmiddag van het jaar in de Gebr. De Nobel. De Leidse zanger werd gebeld en kon voor een volle zaal met zittend publiek nog één keer optreden voor de lockdown inging.

Melle: “Het lied gaat over een positieve twist bij een break-up. Denkend dat je toch nog bij elkaar komt.” 16 juli was het te horen op Sleutelstad. Na de uitreiking heeft de zanger het lied akoestisch kunnen spelen in de zaal.

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Melle Boddaert via beeldbellen in de uitzending van maandag 20 december.

De organisator van de 3voor12 Song van het Jaar Jan Stroomer is blij met de winnaar. “Als er naast een publieksprijs ook een juryprijs was geweest weet ik zeker dat die dezelfde winnaar had gekregen.” Al hoewel de telling van de bijna achthonderd stemmen een spannende aangelegenheid was. Vijftien procent van de stemmen waren voor Melle, dertien procent ging naar Luke as Rich en elf procent naar The Hounds.

De uitreiking was tijdens de laatste clubmiddag, in plaats van avond, bij de Gebr. De Nobel. “Er hing een aparte sfeer”, vertelt Stroomer. “Het voelde alsog het laatste vat nog leeg moest voordat iedereen naar huis gestuurd werd.”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×